LINDBERG – Tidlös Minimalistisk Dansk Design LINDBERG glasögon är unika, med kombinationen av patenterad teknologi, kompromisslös precision och hantverk ger man bäraren mer än bara ett par glasögon. Allt man skapar kännetecknas av den Danska designtraditionen av diskret, klassik elegans och enkelhet. LINDBERG design har uppmärksammats internationellt med en mängd designpris.
Grundat på Hawaii under 80-talet med syftet att skydda mot den starka UV strålningen och framhäva de otroliga färgerna på ön är Maui Jim idag marknadsledare inom Polariserande solglasögon. Patenterade färgfilter som minimerar bländade ljus låter dig se ett djupare spektrum av Rött, Blått och Grönt än med några andra solglasögon. Alla Maui Jim solglasögon är polariserande.
Alain Miklis omisskännliga glasögon är det självklara valet för alla som vill visa vem de är och göra ett statement. Hans unika bågar i starka färger tillverkas för hand i Frankrike och är den perfekta kombinationen mellan funktion och extravagans.
Vasuma grundades av tre vänner i Stockholm 2005 som en hyllning av alla som någonsin kallats för “glasögonorm”. Ett alternativt glasögonmärke som utmanar de stora märkena med en kollektion inspirerad av det bästa från 50 och 60 talet, med en modern twist. Alla bågarna är namngivna efter ormarter och, som de själva säger, Vasuma är glasögonormens upprättelse.
Under de 80 år som passerat sedan Ray-Ban skapade den klassiska Pilotbågen för den Amerikanska militären har märket utvecklats till att vara det självklara solglasögonvalet världen över. Ett kultmärke som alltid är relevant utan att glömma sina rötter i tidlös genuin design bärs deras ikoner Aviator, Wayfarer och Clubmaster av kändisar, modebloggare och alla som vill uttrycka sin personlighet.
Philippe Starck – industridesignern som designat allt från bilar till tapeter är en mästare av innovation och unika lösningar. I hans tidlösa bågkollektion är detta tydligt med det patenterade 360 graders gångjärnet som låter skalmen vinklas i alla riktningar utan att skadas.
Oakley har sedan 1975 vuxit till att vara marknadsledaren inom sportglasögon, deras solglasögon används idag av majoriteten av deltagarna på de Olympiska spelen och Tour De France. Utvecklingen man gör för att möta kraven hos de mest krävande atleterna i Performance kollektionen filtreras ner i märkets Active och Lifestyle kollektioner för att ge alla bärare fördelarna av deras tekniska innovationer.
Svenska Skaga, med sin grund i hantverk och en lång designtradition, är kända för sin kvalitet runt om i världen. Stolta över Skagas kulturarv skapar det Svenska designteamet tidlösa kollektioner av moderna och relevanta bågar med ett tydligt skandinaviskt påbrå.
Chloes bågkollektion fångar märkets mjuka femininitet utan att vara intetsägande. Med inspiration från kläd- och smyckes kollektionerna skapas ikoniska modeller som delar Chloes oöverträffade användning av naturliga färger och texturer.
70-tals ikonen Saint Laurent har sedan märket grundades 1961 konstant revolutionerat och moderniserat modebranschen och är idag ett av de mest framstående modehusen. Deras bågar är djärva, nyskapade moderna klassiker sanna till märkets tradition.
Örgren bågar i titan kännetecknas av tydliga skulpturala former med böljande linjer som framhävs ytterligare av färgkombinationer i slående färger. Örgren är ett av de mest innovativa märken av glasögon idag och deras nordiska stilmedvetenhet har gjort märket populärt runt om i världen.
WeSC är ett framgångsrikt modeföretag med inriktning mot street-fashion, med rötter i den svenska skatekulturen. Deras glasögonkollektion introducerades 2014 och samtliga modeller utstrålar den intellektuella och tillbakalutade streetattityd som WESC så framgångsrikt gjort till sin egen.
Smyckesmärket Pilgrim har sedan 2009 också erbjudit en glasögonkollektion som tillverkas i samarbete med svenska Skaga. Sedan kollektionen lanserades har deras bågar uppskattas för samma mjuka bohemiska attityd som är synonymt med deras smycken och deras detaljrika glasögon är just det, ett smycke snarare än ett synhjälpmedel.

Känd för sin vågade och provokativa marknadsföring har Tom Ford gått från att vara mannen som bakom märken som Gucci och Yves Saint Laurent till att vara ett av de mest igenkända och älskade märkena i modevärlden. Med sin förmåga att uppdatera klassisk design och tänja på gränserna skapar han en kollektion som både är retro och modern. Hans klassiska Marko och Snowden solglasögon har bland annat burits av Daniel Craig som James Bond. Alla bågar identifieras lätt av det ikoniska liggande ”T” gångjärnen.

carrera

Namngivet efter det klassiska Carrera Panamerica loppet 1956 fortsätter Carrera att inspireras av den drivkraft och passion som symboliserar racingvärlden. Med en blandning av ny teknologi och senaste mode kombineras med detaljer inspirerade av märkets historia inom bilsporten är Carreras bågar den perfekta blandningen av trend och tidlöshet.

Märket tar sitt namn från grundaren Hugo Boss och började med ett litet skrädderi i Tyskland på 20-talet. Efter att ha fokuserat på kläder i över 70 år så valde man att expandera sitt varumärke av kvalitet och hantverk till skor, accessoarer, parfym och glasögon. Hugo Boss glasögon och solglasögon är en reflektion av märkets kombination av klassisk kvalitet och avant-garde design.
Hacket

Brittiska Hackett tar inspiration från 60-talets gentleman i London – klassik men ändå excentrisk. Ett årtionde präglat av kreativitet, självförverkligande, fritt tänkande och Brittiskt mode hedras idag med en kollektion bågar skräddarsydda till varje bärare. Tidlös brittisk design, starka färger och subtila detaljer låter den moderna mannen stå ut från mängden.

Tommy Hilfiger är det perfekta uttrycket för den avslappnade amerikanska stilen. Tommy Hilfiger kollektionerna består av lättburna former kombinerade med klassiska färger för att passa alla individer. Kända för sin förmåga att ta klassiska mode och modernisera till dagens trender betyder att Tommy Hilfiger är en fortsatt favorit.
Kanske Sveriges mest välkända märke in sportmode så är Peak Performance synonymt med komfort och design i kombination. Bågkollektionen hämtar inspiration från klättring, skidåkning och moderna material. Resultatet är bågar som både är sportiga men avslappnade och lättburna, en kombination som passar lika bra på fjället som i stan.