08-580 270 00

GILLA OSS

HÄR BOKAR DU DIN SYNUNDERSÖKNING

BOKA ONLINE

Vår historia

 

img-home2img-home1

 


Contacta Eyewear startade sin verksamhet år 1944 av Tore Salmonson i Bromsten. Vi hette då Salmonsons Optik. 1967 flyttade verksamheten till Vasavägen i Jakobsberg och vidare flytt till det nya Jakobsberg centrum skedde 1992. Sonen Lars övertog verksamheten år 1979. År 2015 kom Lars son Fredrik Salmonson som 3:e generation optiker till företaget. Han är nyutexaminerad Legitimerad Optiker och har mycket av nya ungdomliga impulser att bistå med.

Företagets inriktning och ledord har varit och är kvalitativ verksamhet inom den optiska branschen. Synundersökningen utgör basen för att uppnå ett optimalt resultat. Vi har allra senaste instrumenteringen och vi samarbetar med såväl Jakobsbergs Sjukhus som Sophiahemmet och St.Eriks Ögonsjukhus. Vid behov om misstänkt ögonsjukdom remitteras patienten dit.

Vi har under årens lopp blivit lite av specialister inom kontaktlinsområdet. Gällande s.k. multifocala linser har vi uppnått en mycket stor framgång som rönt stor uppmärksamhet i landet.

Gällande glasögonglas samarbetar vi sedan många år med världens största glasleverantör, Essilor för att ha kunna leverera allra största bredd och kvalitet till våra kunder.

Inom området glasögonbågar är vi ofta först ut med senaste bågmodeller från modecentra i Milano, Paris och New York.

För den eller de som önskar lågprisprodukter finns även dessa i vårt sortiment, kontaktlinser undantaget.

Med vår snart 75 åriga historia och erfarenhet är Contacta ett av landets äldsta optiska företag.

Privacy Policy Cookie Policy