Hoppa till innehåll

Fördelarna med att bära kontaktlinser

Vi är alla unika, med olika behov och livsstilar. För många är därför fördelarna med kontaktlinser självklara. Om du sportar mycket är dina linser säkerligen din bästa vän. Det finns dock fler fördelar med att bära kontaktlinser.

Att vara fri från ett par glasögon kan vara en lyx i vardagen för vem som helst. Om du går ut och dansar en kväll kanske det kan vara härligt att unna sig själv en kväll där även ansiktet kan få skaka loss. Du slipper även att bli tillfälligt blind från ånga som landar på dina glas när du lagar mat. När det regnar kan kontaktlinser ibland vara ett skönare alternativ.

Fördelarna är som sagt många, men det betyder inte att du behöver välja mellan det ena och det andra. Många väljer att variera mellan glasögon och linser, till exempel för att blanda olika vardagsstilar.

En ny era av linser

Teknologin inom linsvärlden har gjort stora framsteg de senaste åren. De mjuka kontaktlinserna MiSight är avancerade linser som förebygger och behandlar närsynthet hos barn och det finns speciallinser för er som lider av torra ögon. Linser har aldrig varit så bekväma och lätta att sätta in som de är nu. De låter ögonen andas och i princip alla synfel kan nu korrigeras med rätt par linser, och rätt optiker.

För vem?

Många tror att linser bara är ett alternativ för dem som är närsynta och långsynta, men vi kan behandla astigmatism med toriska kontaktlinser och presbyopi (ålderssynthet) med multifokala kontaktlinser. Vi har endagslinser, veckolinser och månadslinser – alla med olika fördelar och nackdelar. Endagslinser är bra för dig som allergiker eller om du bara vill använda linser då och då. Månadslinser är lätta att hantera och är mycket prisvärda så om du vill satsa på att bära linser så ofta som möjligt är dessa ett bra val. Månadslinser finns även i astigmatiskt och multifokalt utförande.

Hur?

Vi ger alltid våra kunder en fullständig konsultation där vi tar hänsyn till din livsstil, ditt synfel och alla andra relevanta faktorer som kan avgöra vilka linser som passar dig bäst. Vi tar era unika mått och lär dig hur du sätter in och tar ut linser på ett säkert och bekvämt sätt. Allt detta är otroligt viktigt för oss så att du är helt säker på ditt beslut om kontaktlinser. När vi tillsammans har valt de linser som är bäst för dig kan du sedan enkelt beställa dem direkt från vår hemsida så att du slipper komma in i butiken varje gång du behöver fylla på i badrumsskåpet.

Vi är stolta över att kunna erbjuda produkter av högsta kvalitet från de allra bästa linsleverantörerna, både online och i butik.

Ta första steget hos din optiker i Järfälla

Kom gärna in till butiken eller kontakta oss för att prata med våra experter och få reda på mer om kontaktlinser denna sommar, eller så kan du boka tid online.