Hoppa till innehåll

Contacta börjar snart med online-konsultationer

Covid-19 pandemin har inneburit en mängd olika utmaningar för samhället och företag – Inte minst för oss optiker. Ett spår av detta är uppkomsten av Zoom/Teams-möten. För att möta behovet har vi börjat titta på möjligheter att utföra optiker konsultationer på distans.

Exempelvis vid milda ögonbesvär ska patienten kunna få tillgång till rådgivning på avstånd. Undersökande optiker kommer då att behöva se om ögat är rött samt få svar på en del frågor om skavkänsla, smärta/värk, linsanvändning och hantering för att få klarhet om ärendet kräver vidare utredning.

Vilken plattform vi väljer att erbjuda är än så länge oklart. Vi hoppas att under våren 2022 ha en färdig lösning att erbjuda våra kunder & patienter. Om detta är något som du tycker är en bra idé, meddela oss gärna det!